Wat leerlingen schreven

Olga Jansz
Na jarenlang de gebaande paden in de klassieke pianolessen te hebben gevolgd, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Er is een wereld voor me opengegaan met muziek die me niet meer loslaat. Een geweldige en inspirerende manier van lesgeven, en een handige manier om je les te documenteren. Iedere les is een feest. Ik kan het iedereen aanraden!

Jeroen Rodenburg
Herbert daagt je uit en zet je ook echt aan het werk om je spel te verbeteren. Altijd vanuit een logische basis waardoor je uiteindelijk meer inzicht krijgt in het ‘totaalplaatje’ van een stuk of stijl. Erg fijn is ook dat de belangrijkste punten op het einde van elke les kunnen worden gefilmd, zodat je hier zelf thuis verder mee aan de slag kan gaan.

Zeer aan te bevelen!

Marinke Flapper
Na jaren van ‘pingelen’ op de piano, had ik zin om meer basis te leggen in mijn spel, zonder heel technisch bezig te hoeven zijn. Dit heb ik precies gevonden bij de lessen van Herbert. Spelenderwijs leren improviseren en stiekem toch steeds beter snappen wat je doet! Aanrader!

Heleen van Tilburg
Pianospelen, daar had ik als kind mijn hart al aan verpand. Vroeger gingen de lessen alleen maar over keurig in de maat spelen. Hoe kan ik muziek leren maken? Bij Herbert ben ik aan het goede adres. Gedreven, precies, soms wat tegendraads en altijd met vanzelfsprekende vakkennis voert hij je mee in muziek die een piano ook kan laten horen. Improviseren én weten wat je doet. Zo gaan via andere toonladders dan de majeure en mineuren, gestapelde tertsen en de dade-umpapa’s werelden aan wondere klanken en swingende ritmes open. Het is een prachtige ontdekkingsreis.

Hans Oudenaarden
Om de 2 weken is het voor mij maandag feest. Op naar Herbert in Amsterdam. Van huis uit ben ik ‘klassiek pianist’. Altijd een beetje jaloers geweest op pianisten die ‘zomaar’ jazzy kunnen improviseren. Waarom ik niet? Nou, die wens wordt nu vervuld. Herbert is rasmuzikant die zijn passie schijnbaar probleemloos met je deelt. Spelenderwijs loodst hij je door zijn wereld. Je moet wel zelf actief de weg blijven volgen, maar de resultaten zijn dan ook naar. Hij daagt je uit, maar ook zichzelf. Zijn individuele aanpak is bijzonder. Na afloop ben ik vol en leeg tegelijk, vol van al het nieuwe en leeg van energie. Prima uitgangspunt om weer 2 weken zelf aan de slag te kunnen. We schrijven niets op, van de belangrijke items maak ik met m’n iPhone een video. Heel efficiënt!

Mieke
als je van Herbert les krijgt voel je dat hij muziek IS tot in zijn tenen. Een geweldige lieve, inspirerende docent. Gun je ‘Herbert’.

Martha Meerman
Ik heb de pianolessen van Herbert fantastisch gevonden. Herbert heeft mij ingewijd in het vrij spelen met/ op de piano. Met de muziek en de piano kunnen spelen is mijn uiteindelijke doel. Dat is ook de manier waarop Herbert wil begeleiden. De ruimte op het Molenpad versterkt die doelstelling.

Mieke Welling
Met Herbert mijn keuze uit favoriete liedjes te kunnen zingen,
(aarzelend nog want net begonnen) is een feest. Ik voel me veilig en geinspireerd om rustig op te bouwen, dankzij zijn enorme muzicale ervaring en expertise. Met plezier ga ik naar Molenpad en met plezier kom ik ervandaan met de buit op de digirecorder: Herberts vloeiende en krachtige pianospel, een sterke structurele begeleiding om thuis de nummers goed te kunnen oefenen. Heerlijk. Ik wil graag iedereen die overweegt lessen te nemen Herbert van harte aanbevelen.

Jeannet
Na elke les kan ik weer weken verder. Erg inspirerend! Jeannet, de Jager zangeres.

Thea Storm
Ik heb Herbert ervaren als een zeer geduldige en begripsvolle docent.
Het was heel fijn om met hem te werken.
En zijn piano spel is “genieten”.

Ton Vaes
Eigen ervaring. Herbert is een Een fijne trainer en docent. Maakt mij enthousiast en geeft prettig les.

En begenadigd pianist!

Ton Vaes
docent techniek

Comments closed